Om CABINN – hoteller på en ny måde

 

CABINN er skabt af ingeniør Niels Fennet, der fik ideen til hotelkonceptet om bord på Oslo-båden. Her lagde han mærke til, hvordan kahytternes funktionelle indretning sparede på pladsen uden at gå på kompromis med komforten. Kunne det koncept overføres til landjorden, ville det give nogle helt nye overnatningsmuligheder – til nogle helt andre priser.

Niels Fennets tanke var at placere hoteller på centrale beliggenheder i byerne, hvor jordprisen ofte er meget høj – men så til gengæld reducere værelsesstørrelsen en smule, så prisen for det enkelte værelse fortsat ville være lav. Med andre ord skulle CABINN gøre det muligt at overnatte midt i byen uden at betale en formue for det. 

Det første CABINN-hotel, CABINN Express Hotel, åbnede i 1990 på Frederiksberg i København. Hotellet blev hurtigt en succes, og allerede tre år efter åbnede det andet hotel i rækken, CABINN Scandinavia Hotel. I dag har CABINN opført i alt 9 hoteller over hele Danmark  med knap 2400 værelser, og Niels Fennet har bevist, at hans idé holder vand – også på landjorden.